Hopp til innholdet

Norges Mest Populære Idretter: Fotball og Vinteridrett på Topp

Idrett og fysisk aktivitet er dypt forankret i det norske samfunnet. Fra det kjente uttrykket om å være «født med ski på beina» til den sterke tradisjonen med fotball, er sport en integrert del av norsk kultur. Men hvilke idretter er mest populære i Norge?

Basert på antall medlemmer i idrettsforbund, er fotball det mest populære valget. Med nesten to millioner medlemmer i norske lag og foreninger ved utgangen av 2019, leder Norges Fotballforbund an. Etter fotball, kommer Håndballforbundet og Skiforbundet. Gymnastikk- og Turnforbundet har også opplevd betydelig vekst det siste året, noe som kan komme overraskende på noen.

Advertisements

Popularitet er imidlertid ikke bare et spørsmål om medlemskap. Norges idrettshelter spiller også en stor rolle. Sjakk, for eksempel, tiltrekker seg ikke mange organiserte spillere, men mange nordmenn følger entusiastisk med på Magnus Carlsen. Det samme gjelder for nisjeidretter som skiskyting og skiflyvning.

Nordmenn har også en tendens til å følge tett med på idretter der norske utøvere presterer godt, noe som påvirker idretters popularitet. Sykkelsporten har for eksempel blitt mer populær takket være utøvere som Thor Hushovd og Edvin Boasson Hagen.

Norske idrettsfans følger også med på utenlandske ligaer, spesielt engelsk fotball. Premier League har en spesiell plass i hjertene til mange nordmenn, og det er vanlig å se norske fans støtte de samme engelske lagene gjennom hele livet.

I sum er fotball den mest populære idretten i Norge, både basert på medlemskap og tilhengerskare. Vinteridrettene kommer inn som en sterk nummer to, etterfulgt av idretter som håndball og turn.

Rakt På

  • Basert på medlemskap i idrettsforbund er fotball den mest populære idretten i Norge.
  • Håndballforbundet og Skiforbundet er også populære, med Gymnastikk- og Turnforbundet som viser sterk vekst.
  • Nordmenn følger gjerne med på idretter der norske utøvere presterer godt, slik som sjakk, skiskyting og sykling.
  • Norske idrettsfans har en spesiell tilknytning til engelsk fotball og Premier League.
  • Samlet sett er fotball den mest populære idretten i Norge, etterfulgt av vinteridretter, håndball og turn.
Magnus Hansen