Hopp til innholdet

Droner fra Trondheim henter inn 1 million euro for å lansere hjemlevering

I et marked som ventes å vokse fra 998 millioner dollar i 2020 til 31 milliarder dollar i 2028, har norske Aviant lansert sin hjemmeleveringstjeneste, Kyte. Denne tjenesten leverer dagligvarer, takeaway-mat og reseptfrie legemidler til spredt befolkede områder og hytteområder i Norge. Samtidig har selskapet sikret seg 1 million euro i offentlig støtte fra Innovasjon Norge for å levere livsviktige reseptbelagte medisiner direkte fra apoteker til mennesker i avsidesliggende og suburbane områder.

Rakt På

  • Aviant, et drone-logistikk selskap basert i Trondheim, har sikret seg 1 million euro for å lansere sin hjemleveringstjeneste, Kyte, i fjerntliggende områder.
  • Kyte er i stand til å levere dagligvarer, takeaway-mat, og medisiner til sparsommelige områder og hytteområder i Norge.
  • Selskapet har også mottatt offentlig støtte fra Innovasjon Norge for å autonomt levere reseptbelagte medisiner direkte fra apoteker til mennesker i avsidesliggende områder.
  • Aviant planlegger å åpne en ny base i Norge i 2023, noe som vil gjøre det mulig å levere til 20 000 – 30 000 hytter med dør-til-dør levering.

Aviant ble grunnlagt av Lars Erik Fagernæs, Herman Øie Kolden og Bernhard Paus Græsdal ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2020. Siden da har selskapet gjennomført over 2 500 autonome flyvninger, dekket mer enn 35 000 km, og inngått 12 kommersielle kontrakter i Norge og Sverige.

Advertisements

Aviant sine droner kan fly så langt som 120 km i en rett linje, noe som gir Kyte et betydelig høyere leveringsområde enn andre luftbårne dør-til-dør-leveringstjenester.

Kunder kan be om levering gjennom Kyte-appen, der de kan velge fra ulike dagligvarer, ferdigmåltider og lette medisiner. Hittil har Kyte gjort leveringer som dekker en avstand på mer enn 4 000 km, med en gjennomsnittlig leveringstid på 24 minutter.

“Aviant har den perfekte kombinasjonen av påvist, pålitelig teknologi, flotte mennesker og et marked klart for å bli tatt,” sier Anett Berger Sørli, Investment Manager i Bring Ventures.

Ståle Ulvan
Stikkord: