Hopp til innholdet

Norges beste julemarkeder i 2023

Julen i Norge er en tid fylt med tradisjoner, varme og glede, og ingenting representerer dette bedre enn de sjarmerende julemarkedene som finner sted over hele landet. Fra Oslo til Tromsø, hvert marked tilbyr en unik opplevelse som kombinerer shopping, tradisjonell mat, og en festlig atmosfære. Bli med oss på en magisk reise gjennom noen av Norges beste julemarkeder.

Julemarked i Oslo: Jul i Vinterland, Spikersuppa

I hjertet av Oslo, omgjort til et vinterlandskap, finner du Jul i Vinterland ved Spikersuppa. Dette markedet er kjent for sin romantiske skøytebane, omringet av et mangfold av boder som selger alt fra håndverk til julegodter. Hvert år introduseres nye attraksjoner, og et stort pariserhjul gir besøkende en fantastisk utsikt over byen. Datoene for 2023 er ennå ikke annonsert, men dette er definitivt et sted du ikke vil gå glipp av for en autentisk juleopplevelse i hovedstaden.

Julemarked i Bergen

Festplassen i Bergen forvandles til et juleeventyr med sitt julemarked. Her kan du oppleve en stor julegran, et sjarmerende pariserhjul og en nostalgisk hestekarusell. Markedet er kjent for sin unike julestemning og er et perfekt sted for å finne julegaver, smake på sesongens delikatesser eller bare nyte den festlige atmosfæren. Julemarkedet i Bergen er åpent fra 1. til 22. desember og er et must for alle som besøker byen i førjulstiden.

Julemarked i Trondheim

Trondheim Julemarked er kjent for sin ekte julestemning og tradisjonelle opplevelser. Her finner du boder fra lokale bønder og håndverkere, innendørs scener og kafeer, samt et variert program med liveopptredener og veldedighetsarrangementer. Markedet er et samlingspunkt for både lokalbefolkningen og besøkende, og tilbyr en unik mulighet til å oppleve den autentiske julestemningen i Trondheim. Julemarkedet er åpent fra 3. til 20. desember og er en fantastisk måte å oppleve julen på i en av Norges eldste byer.

Julemarked i Tromsø

Tromsø, med sitt mål om å bli «Norges juleby«, inviterer til et stemningsfullt julemarked. Her kan du gå på skøyter, ta en tur i pariserhjulet, og finne perfekte julegaver blant de mange bodene. Markedet i Tromsø er et yndet sted for både lokalbefolkningen og turister, og tilbyr en unik blanding av tradisjonelle og moderne juleaktiviteter. Datoene for 2023 er ennå ikke bekreftet, men dette er definitivt et sted å besøke for en uforglemmelig juleopplevelse i nord.

Berømt julemarked i Røros

Røros, med sine historiske trehus og lokale butikker, tilbyr et julemarked som er som tatt ut av et eventyr. Her kan du oppleve hest og slede-turer, møte reinsdyr, og til og med hilse på selveste julenissen. Markedet er kjent for sin unike atmosfære og tilbyr en rekke aktiviteter og shoppingmuligheter som garantert vil sette deg i julestemning. Julemarkedet på Røros er åpent fra 7. til 10. desember og er en perfekt destinasjon for de som søker en tradisjonell og sjarmerende juleopplevelse.

Andre bemerkelsesverdige markeder

  • Jul i Viken, Lillestrøm: Dette nye store arrangementet har over 30 aktiviteter, inkludert «Dinner in the Sky», og tilbyr en moderne vri på julemarkedsopplevelsen. Det er et spennende sted for hele familien med noe for enhver smak.
  • Julemarked på Torvet, Kristiansand: Inspirert av europeiske julemarkeder, tilbyr dette markedet en skøytebane og et bredt utvalg av boder. Det er et ideelt sted for å oppleve julemagien i sør.
  • Jul på Bærums Verk: Her kan du oppleve en tradisjonell førjulsstemning med historiske vandringer og håndverksmarkeder. Det er et sjarmerende sted som kombinerer historie med festlige aktiviteter.
  • Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo: For en historisk juleopplevelse, besøk dette markedet som tilbyr et mangfold av boder og tradisjonelle norske juletradisjoner.
  • Hadeland Glassverk: Dette markedet kombinerer shopping med festlige aktiviteter som glassblåsing og sledeturer. Det er et magisk sted for de som er interessert i håndverk og norsk kultur.

Avslutning

Norges julemarkeder tilbyr noe for enhver smak, fra tradisjonelle og historiske til moderne og innovative opplevelser. Enten du er ute etter unike julegaver, ønsker å smake på tradisjonell julemat, eller bare vil suge til deg den festlige atmosfæren, er et besøk til et av disse markedene en fantastisk måte å feire høytiden på. Vi håper denne guiden hjelper deg med å planlegge din juleferie i Norge og at du får oppleve gleden og magien ved disse spesielle stedene.

Tine Tobiassen
Stikkord: